Neįtikėtinai skanus agaro torčiukas

5

Skanus ir sveikas torčiukas, kurį pasigaminsite itin greitai. O jo skonis ir savybės priklausys tik nuo jūsų fantazijos – rinkitės mėgstamus vaisius bei uogas ir mėgaukitės skonių įvairove! Taip pat galite pagardinti mėgstamais prieskoniais (vanile, cinamonu, kardamonu ir pan.) ar prieskoninėmis žolelėmis.

Jums reikės:

  • Sezoninių arba tiesiog jūsų mėgstamų uogų ir vaisių;
  • 800 ml vandens;
  • 200 ml medaus;
  • 200 ml mėgstamos uogienės;
  • 3 arbatinių šaukštelių agaro;
  • 1,5 litro talpos formos, kurioje stings tortas;
  • mėgstamų prieskonių arba prieskoninių žolelių.

Gaminimo eiga

Nuplauname uogas bei vaisius, supjaustome nedideliais gabalėliais. Jais užpildome pasirinktą torto formą (rinkitės tokią, iš kurios vėliau būtų galima lengvai išimti sustingusį tortą). Jei norite, galite įdėti prieskoninių žolelių. Atskirame inde įdedame 200 ml medaus, įpilame 400 ml šilto vandens, maišome, kol medus ištirps. Įdedame 200 ml pasirinktos uogienės, viską išmaišome. Į nedidelį puodą įpilame 400 ml šalto vandens, įdedame 3 a. š. agaro ir maišydami užverdame. Užvirusį agarą nukeliame nuo ugnies ir supilame į medaus–uogienės masę, viską gerai išmaišome ir užpilame paruoštus vaisius. Torčiuką dedame į vėsią vietą (šaldytuvą) ir laukiame, kol sustings. Skanaus!

Recepto ir nuotraukų autorė – Lina Šimelionytė

Pasidalinkite su kitais!